lauantai 24. heinäkuuta 2010

30.6. 2010







Pyöräilyä olisi vielä muutama päivä jäljellä ja matka jatkuu kohti määränpäätä nyt todella kuumassa kelissä. lämpötila on päivällä nyt yli 35 ja auringossa lähentelee 50 astetta. Toisaalta lämpöön on jo tottunut ja pyörän liikkuessa ajoviima viilentää keliä. Silti päivän aikana vettä ja muuta nestettä kuluu muutamia litroja.



Suuntana on aluksi Zadarin kaupunki ja päästäkseni sinne minun pitää ajaa pätkä sisämaassa joten lämpötila nousee vielä kovemmaksi täällä ja tien pinta paahtaa renkaiden alla. Matkalla Zadariin vastaan tulee komea silta jonka kannelta merenpintaan on matkaa 50 metriä. Lähempänä kaupunkia liikenne muuttuu taasen kovemmaksi ja vauhdit kasvaa. Tosin itse kaupungissa on harvinaisen helppo pyöräillä ja poikkeankin paikalliseen ostoshelvettiin syömään.



Zadarin jälkeen tie taas siirtyy meren rantaan ja maisemat muuttuvat karummaksi kohti etelää mennessä. Myös yleinen siisteys heikkenee etelään mennessä. Yösija löytyi Vodicen kylästä leirintäalueelta.

Päästyäni sinne olin ilmeisesti hyvin väsyneen oloinen kaveri, sillä naapuri asuntovaunuista minulle kiikutettiin teltan eteen kolme kylmää olutta sekä muutama virvoke juoma pullo. Leirintäalue oli keskellä kylää, tavallaan talon takapiha joka oli aidattu korkealla betoni muurilla.
- 30.6
- päivän kilometrit 116,27 km
- ajoaika 5:56:35
- Keskituntinopeus 19.56 km/h
- Max nopeus 46.21 km/h
- koknais km/aika 3604/204:07
- Yö paikka Vodice Kroatia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti