maanantai 14. kesäkuuta 2010

Tänään Unkarissa

Jutut on jääneet nyt vähän taas netin puutteen ja raskaiden päivien vuoksi kirjoittamatta. Lämpöä on riittänyt, ehkä vähän liikaakin mutta en valita. Lämpömittari on keikkunut 30-37 asteen tuntumassa ja kun oli lähes tuulettomia päiviä niin kuumuus on tehnyt tehtävänsä ja kun leiriin on päässyt eipä ole tullut mieleen kirjoitella mitään. Lämpö ja vuoret ovat vieneet mehut miehestä. Tosin ei Slovakiassakaan sitä nettiä ole mitenkään yleisesti.

Reitti Slovakiassa on kulkenut Namestowosta tietä numero 58 Lähes Martinin kaupunkiin leirintäalueelle. Tämä päivä oli hienoin koko matkalla tähän asti. Mielettömät vuoristomaisemat joista oli vielä illallakin ihan tohkeissani.



- päivän kilometrit 75.05km
- ajoaika 4:35:12h
- Keskituntinopeus 16.36 km/h
- Max nopeus 45.36km/h
- koknais km/aika 2216/126 begin_of_the_skype_highlighting              2216/126      end_of_the_skype_highlighting:22
- Yöpaikka Tyrrany, Slovakia


Tämän jälkeen siirryin sivusuunnassa tielle jonka vaan jostain syystä halusin ajaa. Suuntana oli siis länsi ja Zilina kaupunki josta lähdin kohti etelää lähelle Rajecke Tepilicen loma kaupunkia jossa oli monenmoisia kylpylä ja uimalapalveluita tarjolla. Täällä leirintäalueella vietin päivän kirjoittaen lehteen ja uiden. Todella viihtyisä pieni kaupunki. Hintataso oli vaan mitä oli.



- päivän kilometrit 50.27 km
- ajoaika 2:30:57 h
- Keskituntinopeus 19:98 km/h
- Max nopeus 43.74 km/h
- koknais km/aika 2266/128.53
- Yöpaikka Rajecke Tepilice, Slovakia

Välipäivän jälkeen suuntana etelä ja aamulla kaveri leirintäalueella varoitteli kovasta noususta matkan varrella. Nousu tuli Klácno kylän jälkeen ja se oli kova. Niin kova että tuolla lastilla se meni talutus hommiksi ainakin osittain. Mäen päällä korkeus taulu kertoi muutamaa metriä alta 800 metriä ja kun nousuun lisätään että lämpömittari oli asettunut yli +35 asteen ja tuuli oli poissa, ajattelin että päivä loppuisi siihen. Jatkoin kuitenkin vielä Prievidza kaupunkiin ja vielä tietä 50 lähes Handlovan kaupunkiin josta löytyi viitta Penzionataan eli majoitukseen joka on täällä arvoasteikolla heti Hotellin ja Motellin jälkeen. Tämä majapaikka oli korkean vuoren puolivälissä mutta viileä huone ja kylmä pitkä suihku palauttivat miehen melko nopeasti.



- päivän kilometrit 78.65 km
- ajoaika 4:44:47 h
- Keskituntinopeus 16.57 km/h
- Max nopeus 63.41 km/h
- koknais km/aika 2345/133.38
- Yöpaikka Handlova, Slovakia


Yöllä oli kova ukkosmyrsky ja aamulla ilma tuntui todella viileältä vaikka mittari näytti +20astetta. Mutta puolilta päivin se oli jo kohonnut tuttuun +30 asteeseen. Aamusta tuntui että ei lähde käymään millään jalat mutta kyllä ne siitä sitten heräsivät. Tosin nyt laskettelin pitkät pätkät vuorilta alas ja loppupäivä kului tasaisessa maastossa ja myötätuulen merkeissä. Päivä oli kuuma ja leirintäalue jonne lopulta pääsin, olikin maakylpylän yhteydessä ja keleistä johtuen täynnä. Myös leirintäalueen kaikki mökit olivat vuokralla nuorison toimesta niin meno oli sen mukaista yöllä lähes yhteen asti. Yritin löytää teltalle rauhallista paikkaa mutta pieleen meni. Nukku-Matti saapui noin kello 1


- päivän kilometrit 97,12 km
- ajoaika 4:46:53 h
- Keskituntinopeus 20.31 km/h
- Max nopeus 51.03 km/h
- koknais km/aika 2442/138:25
- Yöpaikka Vapnik, Slovakia


Aamulla herätys oli jo kello 6:20 kun paikalle saapui roska auto alueen työntekijät tulivat ja aloittivat työt kovaäänisesti keskustellen. Yöunet jäivät todella lyhyiksi. Kuuma ja kostea keli jatkuu. Tosin tänään oli pilvistä ja muutama sadepisarakin sattui tielle. Maasto alkoi heti aamusta taasen kumpuilemaan ja se ihan tasainen maasto loppui. Nyt ajelin ihan pienenpää tietä läpi pikku kylien. Täällä näkyi se köyhyys taas enenemän, mutta kun isompi rajakaupunki lähestyi, niin varakkuuskin koheni. Päätin jäädä Unkarin puolelle yöksi paikan leirintä alueelle mutta rajajoki oli täälläkin tulvinut ja tehnyt tuhojaan ja alue oli suljettu ja jouduin taas ottamaan huoneen kaupungista. Nyt tästä päivästä ei ole kuin noin arvio kilometrien suhteen kun tiputuin mittarin lattialla huoneeseen siirtyessäni ja mittarista irtosi patteri ja kaikki tiedot nollautuivat.




- päivän kilometrit noin 70 km
koknais km/aika 2512/140:00
- Yöpaikka Esztergom Unkari


Slovakia saa minun kiitokset pyöräilymaana. Siitä kertoo myös se että muitakin pyöräiliöitä oli runsaasti liikkeellä. Hyvät tiet ja rauhallinen liikenne, aivan jotain muuta kuin pohjoisessa naapurissaan.

2 kommenttia:

  1. Moi! Mä testaan ensin, onnistuuko tämä:)

    VastaaPoista
  2. No jopas! Nyt se tili toimi taas, mutta edellisellä salasanalla....aika outo tsydeemi...:)

    Sähän oot vedellyt jo todella pitkiä matkoja. Mutta ilmeisesti kaikki on sujunut tosi hyvin.

    Nyt kun alkaa olla jo tosi kuumaa, niin muista juoda tarpeeksi ja syö jotain sekä suola- että sokeripitoista, jotta pysyy kropan suolot tasapainossa.

    Vaikka tämän sinä varmasti tiesit jo ennen meikkiksen neuvojakin:):)

    Tosi hyvin sulla on kyllä edennyt tuo homma. Vedät pitkiä etappeja yhden päivän aikana. Mutta älä vedä itseäsi liian piippuun, sellainen kostautuu:):)

    Eipä tässä taasen muuta kuin että hyvää matkan jatkoa taas:):) terv. Eeva

    VastaaPoista