tiistai 8. kesäkuuta 2010

Vihdoin Slovakiaan 7.6



Loppuihan se Puola lopulta. En ikinä ole tullut ajateltua kuinka iso maa Puola onkaan. Tänään on päästävä Slovakiaan hinnalla millä hyvänsä. Matkaa ei rajalle tule kuin noin 70 km mutta kuuma ilma ja kovat nousut rajoittavat ajo kilometrejä. Rajaltakin olisi vielä matkaa leirintä alueelle joten päivästä tulisi melko rankka. Aurinko paistoi ja hotellin aamiainen maistui. Kysein aamulla hotellin työn tekijöiltä olisiko mahdollista ajaa pitkin tietä E77 koska se oli merkitty moottoritieksi kartallani. Sain vinkin että vaikka se ei minun kartassa näkynytkään niin, moottoritein viertä kulki vanhatie kohti etelää ja sitä olisi hyvä ajaa moottoritien osuus.



Tämä tie olikin loistokuntoinen ja todella hiljainen. Maisematkin olivat kohdallaan jos ei antanut ääniaidan häiritä näkymiä. Päästyäni Lubiedin kylään vanhatie kääntyi kohti Zakopanea ja olin paikoitettu ajamaan muutaman kilometrin moottoritiellä kunnes tie muuttui normaaliksi valtatieksi, ja todella kapeaksi sellaiseksi. Liikenne oli kova ja pientareet puuttuivat ja kun yhtälöön lisättiin vesisade ajokokemus ei ollut mitenkään mukava. Pahimman kaatosateen vietin bussipysäkillä Krakovalaisen motoristin kanssa turisten.


kaksi mustaa paholista

Sade lakkasi ja tiekin muuttui leveämmäksi ja kas, raskaiden nousujen jälkeen raja Slovakiaan tuli eteen. Rajaa ennen ja sen jälkeenkin muutamaan otteeseen juttelin nuoren kaveriin joka oli matkalla pyörällään ympäri Eurooppaa. Kaverin pyörässä ei ollut kiinni laukun laukkua vaan miehen selässä oli valtava reppu jossa kaikki tarvittavat tavarat oli.



Jo ennen rajaa alkoi näkyä Tatry vuoristo jonka korkein huippu oli lähes 2500m korkeudessa. Näky oli vaikuttava ja mykistävä. Ainut joka haittasi tunnelmaa oli että näkyvyys oli vuoristoon, siellä olevien sateiden vuoksi melko huono.



Leirintäalue joka on tämän iltaisen majapaikan naapurissa on ilmeisesti kiinni ja taas jouduin ottamaan kalliin huoneen hotellista. Nyt huoneen hinnaksi tuli 25€


- päivän kilometrit 95,50 km
- ajoaika 5:38:14 h
- Keskituntinopeus 16.94 km/h
- Max nopeus 56.58 km/h
- matkan km/aika 2141 km/121:47 h
- Yö paikka Namestowo Slovakia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti