lauantai 26. kesäkuuta 2010

Kroatia… aivan jotain muuta mitä odotin…Kroatia on jotain muuta mitä odotin. Luulin tulevani maahan jossa kaikki olisi, niin sanotusti jäljessä ja aika olisi, hyvällä tavalla, pysähtynyt. Mitä vielä maa on todella siisti kaunis ja nykyaikainen. Myös kieli muuri madaltui sillä täällä lähes kaikki puhuu myös englantia. Kaikissa musissa maissa saksa on ollut se ulkomainen kieli jolla olisi pärjännyt mutta kun sitä en osaa niin asioiden selvittämiseen on kulunut paljon paperia. Tosin olen hyvin niinkin pärjännyt.
Ainut miinus matkassa täällä on ollut pääkaupunki, Zakreb. Inhoan isoja kaupunkeja mutta kun järkevää ja lyhyttä reittiä tämän 1.2 miljoonaisen kaupungin ohiottamiseen ei ollut, vielä kun vielä sen etelä puolla olevan leirintäalue oli tämän seudun ainut, oli paikoitettu kaupungin läpiajoon. Pieneksi miinukseksi voi myös lukea ajokulttuurin joka ei paljoakaan pyöräilijää kunnioita.Matka rajalta kohti rannikkoa oli mieletön mutta myös raskas. Mieletön vuoristo vei aikaa pari pyöräilypäivää ja paljon hikeä. Kun muissa maissa tiet vuoristoon on tehty vuoristojen väliin niin täällä mennään siitä mistä aita on korkein. Toisaalta matka vuoriston yli oli antoisa mutta myös hyvin raskas. Ennen rannikkoa olin luultavasti yli kilometrin korkeudessa ja nousut ovat olleet pahimmillaan 12%. Ensimmäinen vuoristo päivä sai hauskan lopun kun poikkesin tien varrella olleeseen motelliin yösijaa kyselemään sain vastauksen että motelli oli täynnä mutta paikan kaveri soitti ystävälleen ja yö paikka löytyi ja myös kuljetus sinne. Minua tultiin motellilta noutamaan alhaalla olevaan kylää autolla. Tavarat ja pyörä autoon ja kohti kylää.Maja paikka oli vaatimaton huone mutta siisti ja paikalla oli myös pyöräilijä Saksasta. Dirk oli matkalla myös Rijekaan ja sovittiinkin että ajaisimme sinne yhdessä. Seura ei olisi pahitteeksi ja kaveri oli muutenkin todella mukava joten, miksikäs ei. Seuraavasta päivästä tuli todella raskas mutta hyvässä seurassa päivä meni kuitenkin hyvin.


alhaalta olevasta kylästä noustiin tänne

Nyt kun meri tuli lopulta näkyviin tuli nyt ensimmäistä kertaa matkalla sellainen tunne että oli todella saavuttanut jotakin. Lasku rantaan oli jyrkkä ja 17% lasku jopa pelotti hivenen. Näkymät vuorelta olivat mielettömät ja niiden ihailuun menikin tovi.


Viimeine lasku alas oli jyrkkä ja 30 kilomeriä pitkä

Laskun jälkeen tehtiin muutama virhe arviointi reitin suhteen ja ylimääräisiä kilometrejä ja muutamia kovia nousuja tuli lisää. Matkaa vuorien yli hankaloitti myös pyörän hajoaminen tai paremminkin eturattaiden loppuun kuluminen. pienin eturatas lähti kuljettaman ketjuja toista kierrosta ja keskimmäinen oli niin kulunut että ketjut vain pyörivät rattaiden yli. Minulla oli käytännössä käytössä vain suurin etuvaihde.


pyörä liikkeen emäntä.... kiitos hänelle!

Seuraava päivä olikin sitten pyörän korjaus päivä, sillä tällä härvelillä en ajaisi enää meriäkään. Homma hankaloitti myös se että tälle viikolle täällä sattui pari pyhäpäivää ja kaikki korjaus henkilökunta oli lomilla mutta löysimme yhden fillari liikkeen josta eturatas ”pakka” löytyi ja saimme käyttää paikan työkaljua. Onni sillä seuraavan kerran huoltohenkilökunta saapuisi töihin vasta maanantaina ja nyt oli vasta perjantai.


Silta Krk saarelle

Pyörä tuli kuntoon ja matka jatkuu. Tosin luonne nyt muuttuu, sillä sain pyöräily seuraa myös Rijekaan Suomesta ja kun kyseessä on täysi amatööri päivä matkat lyhenevät ja vauhti tippuu. parin viimeisen päivän yhteismatka on nyt normi päivän puolikas ja nyt ei tule hiki =). Tänään päästiin Krk saaren eteläpäähän ja huomenna matka jatkuu huomenna lautalla, saarelle jota emme vielä ole päättäneet.

- 20.6
- päivän kilometrit 91.04 km
- ajoaika 4:48:38 h
- Keskituntinopeus 18,92 km/h
- Max nopeus 51,95 km/h
- koknais km/aika 3051/169:13
- Yö paikka Zakreb Kroatia

- 21.6
- päivän kilometrit 45,6 km
- ajoaika 2:42:08 h
- Keskituntinopeus 16,87 km/h
- Max nopeus 55,48 km/h
- koknais km/aika 3096/171:55
- Yö paikka Jastrebarska Kroatia

- 22.6
- päivän kilometrit 81,27 km
- ajoaika 4:59:02 h
- Keskituntinopeus 16.30 km/h
- Max nopeus 54.43 km/h
- koknais km/aika 3178/176:54
- Yö paikka Vrbovsko Kroatia
-
-
- 23.6
- päivän kilometrit 114.03 km
- ajoaika 7:29:00 h
- Keskituntinopeus 15.21 km/h
- Max nopeus 61.62 km/h
- koknais km/aika 3292/184:24
- Yö paikka Rijeka Kroatia-
- 24.6
- Vapaa päivä Rijeka Kroatia

- 25.6
- päivän kilometrit 36.81 km
- ajoaika 3:03:25 h
- Keskituntinopeus 12.04 km/h
- Max nopeus 52.43 km/h
- koknais km/aika 3328/187.28
- Yö paikka Kraljevica Kroatia


- 26.6
- päivän kilometrit 36.20 km
- ajoaika 2:49:11 h
- Keskituntinopeus 12.83 km/h
- Max nopeus 54.95 km/h
- koknais km/aika 3365/190:17
- Yö paikka Skrbcici Kroatia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti