keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Matkalla Ateenaan 1.6.

Myötä tuuli auttoi matkaajaa tänäkin päivänä etenemisessä mutta se oli samalla kylmä. Lämpötila aamupäivästä oli nippa nappa yli kymmenen asteen eikä se koko päivänä noussut yli 15. Kun tähän yhtälöön lisätään että eilen kastelemani pitkät ajohousut olivat vielä märät niin oli pakko ajaa lyhyillä housuilla. Aamu alkoi valtatietä pitkin jota olin tänne eilen tullut mutta nyt tiet tukkivat vastakkaisella kaistalla jonottavat rekat ja minun suuntaani liikennettä ei oikeastaan ollut lainkaan. Luultavasti kolari oli taas tukkinut tien jossain päin, kuten niin monesti jo täällä olen huomannut. Kolareita no näkynyt joka ajopäivälle ainakin yksi. Puolassa joka tiellä tuntuu olevan mahdoton kiire ja aivan valtava rekka liikenne.

Odotin tylsää päivää tästäkin mutta maisemien muutos piristi kummasti jo niin tylsiksi käyneitä peltomaisemia joita olin jo Virosta asti katsellut. 1500 kilometriä peltoa ja metsää ja aivan tasaista maata tekee mielle jotakin. Pienikin mutka maan kuoressa piristää kummasti.


Omppu puita =)

Täällä oli koko päivän omena ja kirsikka puu viljelmiä silmän kantamattomiin sekä aina välillä isoja logistiikka keskuksia josta omenat ja kirsikat jatkoivat matkaansa kuluttajille. Ja sitten jo päätin edellisestä illasta korjata tämän maan suurimman puutteen. Ei sitten missään, ei missään ole käytettävissä nettiä. Ei hotelleissa, ei motelleissa eikä kyllä missään.
Olin koko illan, ihan tähän hetkeen asti vastaillut ystävien ja sukulaisten huolestuneisiin soittoihin ja tekstiviesteihin, oletko kunnossa ja missä olet kun ei ole kuulunut viikkoon mitään. No ei kai, OLEN PUOLASSA. Uskomaton maan netin suhteen. Kaikki muu on suht kunnossa mutta nettiä ei missään, ei edes maksua vastaan. Ostin itselleni paikallisen mokkulan ja siihen nettiaikaa 49€. Mutta kun pääsin yö paikkaani se oli sen verta metsässä että se ei siellä toiminut kun hetkittäin.

Paikka oli pienestä Nw. Miasto la Piican kylästä vielä 10 km metsään Domaniewicen kylässä jossa paikallinen yrittäjä järjesti kajakki retkiä paikallisella joella ja samassa yhteydessä toimi majatalo jonka kolmanteen kerrokseen minut yöksi majoitettiin.

- päivän kilometrit 79,90 km
- ajoaika 4:17:12 h
- Keskituntinopeus 18,63 km/h
- Max nopeus 44.53 km/h
- koknais km/aika 1713/97:04

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti