tiistai 8. kesäkuuta 2010

Tänään Krakovaan



Maisemat vaan paranivat kohti Krakovaa polkiessa. Keli oli aurinkoinen ja lämmin. Tuuli oli myötäinen ja matkan teko maittoi. Mitään sen suurempaa ihmettä tämä päivä ei tuonut. Lähempänä Krakovaa liikenne tietenkin kasvoi ja niin myös nopeudet. Lähellä kaupunkia muistin miksi vältän näitä isompia kaupunkeja. Tänään täydentelin tarvike varastoa ja ostin sakset, sadesuojat kenkiin, kahvia, ja aamulla loppuneen kaasu patruunana keittimeeni. Kaasuakin oli koko matkan jo etsinyt mutta nyt sitä löytyi.



Euroopassa oleva iso Carrefour kauppaketjun kaupoista löytyy yleensä ihan mitä vaan ja niin nytkin. Kenkiini sade suojat löytyivät viereisestä Ranskallisesta myymäläkeskuksen kaupasta joka myy pelkästään liikuntaan ja retkeilyyn liittyviä tuotteita. Krakovan reunoilla alkoi sitten tapahtua. Aivan keskustan liepeillä katselin liikenne valoissa kun vanhan Opelin nokkapellin alta tuprutti savua. Nainen joka oli autolla liikkeellä oli jo autosta nostanut poikansa rattaisiin, ja jotakin muutakin tavaraa. Pistin pyöräni parkkiin ja aloin naista auttamaan tyhjentämään autoa ja rauhoittelin häntä. Kysyi oliko hän soittanut palokunnan. Sain vastauksen että hän oli soittanut miehelleen ja että hän oli tulossa paikalle. Toistin kysymyksen palokunnasta ja vasta sitten hän soitti, mutta taas miehelleen joka sitten ilmeisesti soitti palokunnan. Paikalle saapui hänen miehensä ja jonkin tovin päästä palokuntakin. Sain vielä lähtiessäni ison halin ja kiitoksen avustani.

Matka jatkui kohti leirintäaluetta joka oli aivan keskustan tuntumassa toisella puolella Krakovaa. Homasin risteyksessä muutaman matka polkupyöräilijän tutkimassa karttaa. Kaverit olivat Ranskasta ja menossa Krakovan pohjoispuolella olevalle leirintäalueelle. Hetki juteltiin ja he sanoivat että se leirintäalue jonne olin menossa saattaa olla suljettu koska se oli aivan joen rannassa joka oli juuri tulvinut. Kysyin voisinko lyöttäytyä heidän matkaan jos minäkin menisin sittenkin samalle alueelle kun he. Kyllä se kävi ja leirintäalue oli hieno ja siisti. Matkalla katkesi vielä takavaihtajan vaijeri joten ilta puhteita oli tiedossa. Tapahtumarikas päivä.




- päivän kilometrit 104.62 km
- ajoaika 6:21:23h
- Keskituntinopeus 16.45 km/h
- Max nopeus 52.92 km/h
- koknais km/aika 1986/112:02
- Yö paikka Krakova, Puola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti