keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Matkalla Ateenaan 27.5

Uni maittoi ja nukuin aika hyvin. Herätys tuli nyt puhelimella kun työ puhelu herätti minut minuuttia ennen kun kännykkä olisi minut muutenkin herättänyt. Puhelun jälkeen kahvit kiehumaan ja kuivat pyykit päälle ja valmistautuminen päivän koitokseen. Mökki oli melko viileä mutta kuitenkin ihan siedettävä sillä patteri oli huutanut nurkassa koko yön. Kaasuliedellä sai mukavasti lisä lämpöä huoneeseen.Kylän kirkko järven toiselta puolelta

Kylä jossa olkimajani on, on peni Rajgrodin kylä hienojen järvien välissä.
Matka lähti pitkin valtatie numero 61 kohti Gerajewon kupunkia mistä oli määrä etsiä netti jotta voisin lähettää lehtijuttuni lehteen. Etsin nettikahviota tai kirjastoa aikani, kyselin ja kyselin. Nettikahviloita ei ollut, kirjasto kylläkin oli mutta vaikka sitä paikallisilta kyselin, sitä en ikinä löytänyt. Lähes 2 tuntia etsin ja kyselin ja sitten päätin luovuttaa. Käsittämätöntä miten huonosti Puolalaiset osaavat englantia. Käväisin paikallisella pitsanvääntäjällä pitsan syömässä. Oli muuten harvinaisen hyvää pitsaa.


Mukulakivitie ei ole mukava ajaa

Gerajewosta jatkoin matkaa merkittyä polkupyörä reittiä R11 suoraan etelään aivan pieniä teitä. Tien kunto vaihteli välttävästä huonoon. Kylien kohdalla tiet olivat aivan peruna peltoa mutta niiden välisillä osuuksilla aika ajoin ihan hyviäkin pätkiä. Pääsin tielle numero 668 jota jatkoin aina Radsillowin kylään asti jonka jälkeen taas pikkuteille aina Wizna kylään asti. Tie meni monen pienen kylän läpi. Nämä kylät ovat pieniä ja suttuisia. Tie kulki aivan Blebrza joen vieressä. Myös täällä alueella oli kansallispuisto. Tämän joen suistoalue levittäytyy leveälle ja voisi kuvitella että Biebrzanskin kansallispuisto on lintujen paratiisi ja siltä se myös aika-ajoin kuulosti.Karttaan oli merkitty tälle alueelle kolme ei majoitus kohdetta. Ei hotelleja vaan taas jotain muuta majoitusta. Yhden oli määrä olla tämän pikkutien varrella mutta se meni ainakin minulta täysin ohi. Toinen oli määrä olla poispäin Wiznan kylästä tiellä 64 ja kolmas oli merkitty kylälle. Päätin mennä ensin katsomaan kylältä. Sieltä löytyi iso ja erittäin pramea paikka jonne kuitenkin päätin mennä kysymään majapaikkaa. Pääsin sisään jossa kaksi naista asetteli ja silitti pöytäliinoja valtavaan pöytä rivistöön ja ilmeisesti nuori tuleva hääpari harjoitteli tanssia pöytien keskellä olevalla tanssi lattialla. Kysyin huonetta ja sain ysävällisen vastauksen että kaikki huoneet olivat varattuja. Kysyin löytyisikö kylältä muuta majoitusta ja sain vastaukseksi että löytyy. Sain ymmärrettävät neuvot mistä majoituksen löytäisin. Se oli aivan lähellä. Se oli taas ns. maatilamajoitus eli ”Agrotutystyczne” ja ihan kivan hintainenkin taas. Kyseessä oli kaksi omakotitaloa jossa toisessa oli vuokratavat huoneet ja toisessa vanhempi pariskunta itse asui ja alakerrassa oli myös ruokailutila. Valkotukkainen isäntä ei osannut sanaakaan englantia mutta homma kävi paperin ja kynän kanssa nopeasti selväksi. Alakerrassa oli pieni keittiö jota oli lupa käyttää ja siellä oli vedenkeitin ja murukahvi purkki josta oli lupa itselleen kahvit keittää. Alakerrassa oli pari huonetta ja toiseen minä majottauduin ja alakerrassa oli yhteinen suihku/ vessa. Yläkerrassa oli myös huoneita. Ymmärsin että yläkerrassa olisi myös joku asukki. Huoneen hinta olisi 40Z ja illallinen jonka lupasin nauttia maksoi 25z ja aamiainen 15z. Yhteensä koko lysti 80z joka taasen muunnettuna euroiksi oli 19,50.


Yläkerran asukitkin tulivat paikalle ja siellä asui britti, mies joka oli juuri tullut tänne lintuja bongailemaan ja hänen puolalainen opas. Hyvä olisipa vaihteeksi juttuseuraa illaksi. kaveri oli ollut joskus 70 luvulla jopa suomessa puolitoista vuotta englannin kielen opettajana. Turistiin kaikenmoista illallisella joka oli taas taattua ja tuhtia tavaraa. Aluksi perunakeiton tapainen keitto ja sen jälkeen perunaa ja lihapullien tyylisiä juttuja, jälkiruoka kahvit ja kotona tehtyä pullaa. Ruokailun jälkeen isäntä tarjosi vielä terassilla meille oluet.

- päivän kilometrit 95,28 km
- ajoaika 5:37:03 h
- Keskituntinopeus 16.95 km/h
- Max nopeus 40.82 km/h
- koknais km/aika 1360/77:26

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti