tiistai 8. kesäkuuta 2010

Pyhäpäivä Puolassa

Pitkästä aikaa todella lämmin ja mukava päivä ajaa vaikka aamusta näytti pahalta kun mustat pilvet peittivät taivaan. Vettä ei tullut mutta oli kuuma ja kostea.. ukkosta ilmassa. Nyt maisemat alkavat näyttää hyvältä ja meno maistuu. Aamusta pieni harhaan ajo mutta pääsinpähän katsomaan tuulimylly puistoa jauhamassa sähköä Puolaan.Tie on koko päivän aivan loisto kuntoinen verrattuna muihin tämän maan teihin ja hyvin rauhallinen. Syykin selviää sillä tänään on joku katolinen juhla päivä ja kaupat ovat kiinni. Ajelin kohti Lopuszon kylää ja suunnittelin tekeväni ostoksia paikallisessa kaupassa, mutta kaupathan oli siis kiinni joten minun oli tyytyminen kahteen banaaniin jotka olivat edelliseltä päivältä jääneet syömättä. Maisemat olivat komeita ja niin myös mäet, joten nälkä yltyi.

Matkan teko keskeytyi hetkeksi kun kirkosta marssi juhlaväki ulos ja jatko matkaansa saattueessa pitkin paikallista tietä kirkkoväki perässään. Koko kulkue, soittokunta ja juhlaväki joutuivat väistämään kulkueen läpi kiitävää ja hälytys ajossa ollutta ambulanssia. Kun kulkue oli mennyt, poliisit avasivat taas tien liikenteelle, eli minulle.Jossain kohtaa päivää eteeni tuli bensasema jonne nälissäni poikkesin ostamaan kaikkea mikä vähänkään veisi nälän ainakin hetkeksi pois. Laukuissa oli kuitenkin vara muonaa jota sitten leirissä voisin valmistaa. Pääsin jo auringon laskiessa ilta asentoon Jedzejowin kaupunkiin josta ajattelin hoitaa itselleni majoituksen koska mistään ihan pikku kylästä ei majoituksia yleensä löydä.

Päästyäni kaupunkiin huomasin kebab baarin joka oli jopa auki. Ruokaa! Sinne siiis ja ruokaa tilaamaan. Paikalla ollut kaveri osasikin yllätäen englantia ja hän kyseli matkastani. Kyselin paikallisita majoituksista mutta hänen mukaan ei ollut kuin yksi hotelli. Kun paikalle tuli asiakas hän kyseli tietäisikö hän mitään halpaa majoitusta lähistöltä. Kavceri kertoi että naapuri kylässä on majoituksia vaikka millä mitalla. Sielläkin olisi joku pieni järvi jonka laidalla olisi majoituksia tarjolla. Hän kertoi minulle tarkat ajoohjeet periile Pinczown kaupunkiin jaa mistä sen sieltä löytäisin. Kiitin ja jatkoin matkaa.

Perille päästyäni löysin hotellin tyylisen paikan aivan tämän pienen järven rannalta. Paikka oli melko vanha ja huone hivenen epäsiisti ja suihku ja vessa löytyivät käytävän toisesta päästä. Mutta otin huoneen ja hyvin nukuin sielläkin.


Pinczown kaupunki kukkulan juurella


- päivän kilometrit 94.70 km
- ajoaika 4:34:36 h
- Keskituntinopeus 20:69 km/h
- Max nopeus 51.48 km/h
- koknais km/aika 1882/105 begin_of_the_skype_highlighting              1882/105      end_of_the_skype_highlighting
- Yö paikka Pinczow, Puola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti