maanantai 24. toukokuuta 2010

Matakalla Ateenaan perjantai 21.5.10Pyörä kulki kuin tyhjää vapaa päivän jälkeen ja olisin mennyt vielä pidemmällekin tänään jos olisi ollut varmaa tietoa majoituksesta. Ei tämä motellikaan mikään luksus paikka ole mutta kelpaa mainiosti matkamiehelle, tosin kallis matkabudjettiani ajatellen. Mutta tällä kertaa vaikutti myös se että seuraava kaupunki on Kaunas jonka läpi ajan ja niin ison kaupungin laidoille ei halua mennä viimeisillä voimillaan jotain majapaikkaa etsimään. Kokemusta on aikaisemmalta reissulta -08 Milano – Barcelona kun päätin ajaa päivän päätteeksi Marsellen läpi ja eksyi väsyneenä laitakaupungille. Se ei ole hauskaa. On paljon fiksumpaa lähteä täysissä voimissa moista kylää läpi ajamaan. Tosin Kaunas ei niin suuri kaupunki ole mutta kuitenkin. Ja juuri laitakaupungit ovat niitä paikkoja jossa matkamies sitten putsataan jos jossakin.

leirintäalueiden puute harmittaa juuri tällä reitillä jonka valitsin, muttei eipä niitä paljoa ole muutenkaan tässä maassa. Tämän päivänen reitti oli hieno. Ajoin lähes koko päivän Nevĕžis joen viertä. Se on eilisen joen jatkoa ja se jatkuu huomenna aina Kaunasiin asti jossa se yhdistyy taas isompaan jokeen. Vähän väliä oli pieniä kyliä tien varrella ja välillä taas isoja viljeltyjä peltoja silämä kantamattomiin. Vaihtelevaa ja jotakin uutta joten päivän pyöräily meni nyt niin huomaamatta että. Myös isommat kaupungit piristivät päivää kummasti. Mieli on nyt todella hyvä ja kroppa alkaa tottua nyt pitkiin päiviin joten kaikki on hyvin.
Olen nyt mieltynyt tähän maahan ihan oikeasti, ja kun vertaa Liettuaa, Latviaan erot ei ole isoja mutta ratkaisevia. Latvia oli jotenkin apaattinen mutta täällä on sentään huonosta tilanteesta huolimatta yritystä päästä eteenpäin. Sen huomaa varsinkin maaseudulla. Peltoja viljellään, karjaa on pelloilla ja muuten kaupungeissakin ihan puutarhoissa löytyy ihan lehmiä, hevosia, kukkoja, kanoja, hanhia, ankkoja, lampaita ja kaikkea. Ihmiset ovat maaseudulla pelloilla ja pihoillaan työn touhussa. Olen leikeitellyt ajaessani, kun aikaa on, hauskalla ajatuksella että meilläkin Paavolassa olisi puutarhoissa siellä täällä lehmiä syömässä nurmikoita. Myös ihmiset ovat paljon, paljon avoimempia ja hyvän tuulisempia. Käsittääkseni Liettualla, periaatteessa menee vielä taloudellisesti huonommin kun Latviassa mutta täällä on silti yritystä.Täällä olen myös kiinnittänyt huomiota lähes jokaisen tien kummassakin päässä oleviin yleensä puusta tai raudasta tehtyihin isoihin risteihin. Tänään sitten oli jo pakko ottaa kuva kun ristin koko ylitti luultavasti 5m rajan. Pitänee kysellä mitä nämä ristit ovat paikallisilta.
Päivä oli taas lämmin ja lähes tuuleton. Aivan täydellinen pyöräily keli.

Päivän Ajo kilomerit 87.85
Ajoaika 4:31:41
keskituntinopeus 19.40
Maksiminopeus 42.59
Kokonais kilomerit 938
Kokonais ajoaika 52:52

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti