tiistai 25. toukokuuta 2010

Pari päivää parkissa.

Ensimmäisen yön olin rannassa telttailemassa ja yöllä alkanut vesisade herätti minut ja kova tuuli joka tuli järveltä riepotteli telttaa. Mutta näillä unen lahjoilla nukkumatti tuli pian takaisin. Aamu oli kylmä ja herätys oli muutenkin epämiellyttävä. Pienien mustien muurahaisten rivistö marssi kummankin oven vetoketjujen yhtymäkohdasta yksiööni sisään. Niitä oli teltassa runsaasti. Alkoi muurahaisten joukko teurastus. Tarkoitus oli illalla nukkumaan mennessä nukkua niin pitkään kun vaan jaksaisin ja mieleen myös illalla tuli taas vapaa päivä. Ja jostain syystä aamusta tuntui ihan samalta kun illalla. Olin nukkunut kyllä hyvin mutta jotenkin oli veto pois.

Päätin vapaapäivän pitää ja pyöräillä Suwałkiin hakemaan karttoja tästä maasta sekä muutenkin tutustumaan maan tapoihin. Käväisin kysymässä talon emännältä matkasta kaupunkiin ja siitä mistä löytäisin hyviä karttoja. Hän kirjoitti paperilapulle muutaman kadun nimen mistä sellaisia löytyisi. Kysyin myös olisiko kaupungissa netti yhteyttä esimerkiksi kirjastossa tai muualla. Hän kertoi että talossa olisi ja olisin tervetullut sitä iltapäivästä käyttämään. Kilometrejä kaupunkiin olisi 12.

Ilma oli kylmä ja lähdin liikkeelle ehkä hivenen liian kevein vaattein sillä palellein koko päivän. Kirjakauppa löytyi melko helposti ja myös kartat. poikkesin myös torilla katselemassa ja syömässä. Takaisin tulessa käväisin kaupassa ja Kansallispuiston museossa. Palasin leiriin ja aloin kirjoittamaan tekstejä tänne blogiin kun tuuli yltyi ja taivas tummeni. Ajattelin käydä kysymässä olisiko vielä mahdollista ottaa talon pihalla olevasta rakennuksesta toinen huone. Sain vastauksen että huoneet olivat jo varattu mutta sisällä talossa olisi myös vuokrattavia huoneita. Käytiin huonetta katsomassa ja hinnaksi sovittiin 40 Zlotya (9€). Ja kun talossa oli langaton nettiyhteys niin pääsisin nettiin omasta huoneesta. Käväisin purkamassa leirin ja asetuin taloksi. Netistä katsoin sääennusteen joka lupasi seuraavaksi päiväksi kovia sateita.Aamulla herätessäni ja itse asiassa jo illalla taivas repesi ja vesisade alkoi. Jos aamulla sataisi, en liikkeelle lähtisi. Ja satoihan se, oikein kunnolla. Täällä sitä istutaan sadepäivää koneen vieressä mutta huomiseksi on luvattu vähän hienompaa keliä ja silloin jatkuu matkani kohti etelää. Toisaalta nyt on ollut aikaa hoitaa asioita ja tutustua reittiin jota lähtisin ajamaan kohti Slovakiaa.

Käväisin myös tänään Emännän kanssa autolla kylillä pankissa syömässä ja kaupassa sillä välin kun hän haki autonsa huollosta.

Yösijani Kotisivut

Vapaa päivän kilometrit: 31.3 km

5 kommenttia:

 1. Kokeilen nyt vielä, että toimisiko tuo profiili kuitenkin....

  VastaaPoista
 2. Jeeeeee, mä sain sen toimimaan. Piti kirjautua kokonaan uudelleen sisään, yritin sitä kyllä eilenkin, mutta nyt vasta onnistui.

  Kuulostaa hiukan ankealta siellä Puolassa....:):) Älä vilustuta itseäsi liian kevyellä pukeutumisella.

  Poikani ja avovaimonsa olivat jokunen päivä sitten Puolassa, Krakovassa. Selvisivät ilman tulvahaittoja ja ovat nyt Wienissä.

  Toivottavasti siellä päin ilmat hiukan paranisivat. Mihin sä suuntaat Puolan jälkeen?

  Tsemppiä vaan reissuun taas:):) Parhain terkuin, Eeva

  VastaaPoista
 3. Slovakia olis seuraava maa ja ssíitä Unkari, Kroatia, Montenegro, Albania, Kreikka

  VastaaPoista
 4. sempiä pikkuveli kyl sä jaksat perille saakka

  VastaaPoista
 5. Poikani kumppaneineen ovat nyt Kroatiassa. Huomenna lähtevät Splitistä laivalla jollekin Kroatian rannikon saarelle. Siellä on hienoja mestoja. Et ollutkaan nyt vähään aikaan kirjoitellut tänne. Toivon kuitenkin kaikkea hyvää ja paljon tsemppiä reissun jatkoon:):) Parhain terkuin, Eeva

  VastaaPoista