torstai 20. toukokuuta 2010

Matkalla Ateenaan maanantai 18. toukokuuta 2010Matkallla oli isoja voikukkapeltoja


Aamu ei alkanut hyvin, sillä unissani sähläsin herätyksen niin että nukuin pommiin. Heräsin vasta puoli kymmeneltä tulleeseen tekstiviestiin. Yö oli kylmä ja vasta auringon noustua ja teltan lämmettyä sain nukutuksi kunnolla. Tavarat kasaan ja kohti Salacgrivan kylää jossa poikkesin aamuostoksilla. Kaupassa tapasin pariskunnan Kuopiosta jotka olivat tulossa autolla Kreikasta. Emäntä kehui Makedoniaa kuvan kauniiksi paikaksi.

Vanhatie kulki hylättynä Via Baltikan reunoja ja toimi hyvänä pyörätienä

Jatkoin matkaani Via Baltikaa kohti Riikaa, sillä muutakaan vaihtoehtoa ei oikein ollut. Tie oli hyväkuntoinen mutta niin tylsä. Kymmeniä kilometrejä pitkiä suoria joiden toiseen päähän ei edes nähnyt. Viltrupen kylän kohdalla tie meni aivan mereen kiinni ja tie ylitti joen. Sillalta näkyi hyvin merenrantaan ja siellä oli muutamia ihmisiä kävelyllä. Ennen siltaa oli levähdysalue jonne minäkin palasin. Pyörä parkkiin ja rannalle ihmettelemään. Ranta oli aivan hienoa hiekkaa silmän kantamattomiin kumpaankin suuntaan. Rannalla myös tuulesi hivenen ja se nostatti hiekkaa kauempana ihan ”hiekkamyrskyksi” asti. Palasin pyörälle ja levähdysalueen
penkille päivän ruokaa tekemään. Ruokailun jälkeen taasen vielä pidemmille suorille.Vasta noin 45 kilometrin jälkeen poikkesin rantaan johtavalle pienimälle tielle joka johti Saulkrastin pieneen kaupunkiin. Mereltä nousi sumu maalle ja ilma viileni huomattavasti. Lämpötila tippui lähes 10 astetta pienellä matkalla. Kaupunki oli jotenkin hyvin viihtyisän oloinen. Poikkesin kauppaan joka tuntui myyvän ihan mitä vaan ja josta ihan lähdin hakemaankin pyörään lämpö mittaria joka lähtö hässäkässä jäi hankkimatta Suomesta. Sellainen löytyikin ja kun sain sen asennettua, mittari näytti lämmöksi vain 14 astetta.

sumussa ja kylmässä meriilmassa..

Matka jatkui nyt kohti sisämaata ja Sĕjan kylää josta poikkesin vielä pienemälle tielle joka johti Lojan kylään joka olikin isompi mitä kartta näytti. Ohitin kylän ja saavuin tielle A3 joka olikin jo iso valtatie joka pienen matkan päästä yhdistyi A2 joka oli valtaväylä Riikaan kaupunkiin. Näiden teiden risteyksestä lähti pienitie kohti seuraavan yön leirintäaluetta. Paikka oli todella syvällä metsässä Krustinin kylässä Gauja joen varressa. Leirintäalue oli pieni. Olin ainut leiriytyjä alueella ja paikka oli vielä osittain ”talviteloilla” joten suihkutkaan eivät olleet vielä käytössä. Hyttysiä veden ääressä tuntui olevan runsaasti. Paikalla, vähän etäämmällä, tehtiin maansiirto töitä josta löysin ihmisen joka vastasi paikasta. Mökkeihin ei vielä olisi päässytkään mutta kun olin teltalla, sain luvan jäädä.


Leirintä maksu oli 3 Levaa.

Sähläsin mittarin kanssa asentaessani pyörään lämpömittaria joten päivän kilometrit ja ajat ovat puutteelliset:

- päivän kilometrit n. 95 km
- ajoaika ? h
- Keskituntinopeus ?km/h
- Max nopeus ? km/h
- koknais km/aika 629/?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti