sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Matkalla Ateenaan perjantaina 15. toukokuuta 2010
Aamu alkoi hyvissä merkeissä. Suvilan vanha emäntä keitti matkamiehelle aamukahvit ja tein muutaman juustovoileivän aamupalaksi. Känykkä herätti 7:30 mutta heräsin itse 7:29 kuin tikka. matkaan lähdin jo vähän jälkeen klo 9:00. Isäntäväki toivotti minulle hyvää matkaa ja vanhaemäntä teki salvaa minulle vielä matkalle mukaan. Suuntasin matkan ensin takaisin Haapsalun keskustaan sillä pitää käydä matkaeväitä hakemassa päivää varten. Mökiltä olisi päässyt lyhyempääkin reittiä Lihulan suuntaan mutta kauppa reissu piti hoitaa. Matkalla keskustaan silmiini osui palasina oleva kännykkä joka oli levinnyt pitkin tietä. Pysähdyin ja löysin kaikki ostakin ja olin juuri kokeilemassa saako puhelimen vielä päälle paikalle pysähtyi iso bemari. Nuori kuski kysyi olinko nähnyt pudonnutta kännykkää. Hymyilin Ja annoin kännykän kaverille.


Matka jatkui pysähdyin ottamaan muutamia kuvia rautatieasemalla. Poikkesin samassa kaupassa jossa olin monena vuonna aikaisemminkin asioinut. Haapsalu on minulle tuttu paikka joten mitään kierrosta kaupungin nähtävyyksiin tehnyt. Kaupunki on kaunis ja hyvin siisti. Päivän reitti oli suht tylsä. Hyvät tiet ja leveät pientareet teki matkasta mukavan. Jalkakin tuntui taas toimivan. Aurinko paistoi kuumasti jo aamusta ja pieni sivutuuli hidasti vähän matkan tekoa. Tiellä oli pitkiä suoria ja liikennekin oli melko rauhallista. Sain muutaman tekstiviestin päivän aikana joissa kehuttiin juttua joka tänään ilmestyi Forssan lehdessä. Kun pääsin valtatie numero 10 lle niin tie leveni entisestään ja tienpintakin muuttui sileämmäksi, aamun tie numero 31 oli erittäin karkea pintaista asfalttitietä.

Päivän hauskin kävi heti päästyäni tielle numero 10. Vastaan tuli joki… KASARI JOKI. Asia huvitti minua niin että suustani pääsi oikein naurun röhähdys jota vastaan tulevat onkijat kääntyivät katsomaan. Heti joen jälkeen tien laidassa olo kahvipaikka jonne päätin mennä kahville. Nuorehko neiti kysyi voisinko odottaa hetken ja painoi kahvinkeittimen päälle. Otin ison kupin kahvia ja crosantin. koko homma maksoi alta euro. kahvila oli niin vinossa että olin varma että se kaatuu. Tiskin takana seinällä oli iso hylly täynnä viinaa ja kun paikka on vielä 24h auki niin ei tarvitse miettiä miksi kahvi ei ole tämän kahvilan pää tuote, mutta hyvää kahvi oli.


Matkkan siis kahvin jälkeen ja nyt tuulikin oli myötinen ja matka edistyi. Pian tulinkin risteykseen joka kääntyi Lihulan kylään. Pieni pätkä tietä pitkin ja soitto ja laulu alkoi kuulia jostakin. Vasemalla puolla tietä oli ilmeisesti jonkimoisen vanhan linna rauniot ja niiden vieressä oli lava jossa soitti nuorista tytöistä ja pojista koottu bändi ja heitä solisti satapäinen lapsilauma. Mukan esityksessä oli myös muutama pelle. Jatkoin kaupugin keskustaan joka vaikutti jotenkin hyvin kodikkaalta. Ensimmäisen kaupan kohdalla pyörä parkkiin. Olin matkalla tänne jo tuhonnut lähes kaiken Haapsalusta ostetun murkinan. Kauppa oli paljon fiksumman oloinen kun muut vastaan tulleet. Löysin nudeleita, jugurttia, viinirypäleitä ja muuta. Kulkiessani lihatiskin ohi nenäni tunsi jotain. Hyvä ruoka tuoksui tiskillä, täällä oli valmiita ruokia ja vieläpä lämpimiä liha tiskin toisessa päässä. Täitä olen tottunut käyttämään Suomessa. Ruuat koto puolessa ovat ainakin ihan hyviä naäistä ostettuna. Rsaia kokoja oli 5 ja tyydyin niistä pienipään. Otin kaalilaatikkoa tai ainakin sen tyylistä sapuskaa mukaani. Poikkesin nauttimaan aterian muutaman sadan metrin päässä olevaan puistoon. OLIPA HYVÄÄ, ja maksoikin alta euron. Päkäilin reitti kanssa samalla kun nautin ruuasta puiston penkillä. Lähtisinkö ajamaan pidempää polkupyörä reittiä vai lyhempää reittiä suoraan Pärnuun. Ajattelin että lyhyempi reitti ja varmasti tylsempi olisi se oikea nyt kun aloitus oli muutenkin mennyt vähän pieleen oikuttlevan jalan kanssa, joka tosin nyt tuntui ihan hyvältä. Samassa kun nousun penkiltä tunsin viiltävää kipua polven takan ja kun aikaisemmin laiton jalkani aivan suoraan se helpotti mutta nyt en saanut sitä suoraan ja kun painoin polven takaa kädelläni maailma lähes musteni. Mikähän nyt? Lähdin varovasti liikkeelle ja huomasin että nyt ei sattunut polkiessa, mutta jos yritin suoristaa jalkaa siihen sattui. Muutaman suoristus yrityksen lopetin ja olin vaan tyytyväinen että polkiessa nyt ei sattunut ja loppupäivästä jalan sai taas suoraksi.
Tuuli yltyi ja lähdin etsimään leirintä aluetta joka oli merkitty jokaiseen tien varressa olvaan alueesta kertovaan karttaan. Lähdin seuraamaan pientä tietä ja ajoin ja ajoin.. Mitään l-aluetta vastaan ei tullut. Karttaa tutkien huomasin että jos jatkaisin vielä pienen matkan tie tulisi risteykseen josta voisin lähteä viistosti sille tielle josta tulin mutta samalla tulisin lähes karttaani merkittyyn majoituksen kohdalle. Jatkoin pikkutietä. Tie mutkitteli takaisin sille isommalle tielle josta pois poikkesin. ja vielä palan matkaa niin vastaani tuli kaksi taloa joista toisessa oli huoneita vuokrattavana. 250 kruunua yö. Suihku ja keittiön käyttö kuului hintaan. Hivenen kallista matkabudjettiini mutta pidemmälle en enää jaksanut mennä. Isäntäväki oli todella mukavia ja juttuun tultiin emännän kanssa englanniksi. www.allikapuhkemaja.ee

- päivän kilometrit 110.15km
- ajoaika 6:45:06 h
- Keskituntinopeus 16.31 km/h
- Max nopeus 34.59 km/h
- koknais km/aika 434/25:13

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti